Mitä laitepilates on?

Kun haluat haastaa kehoasi aivan uudella tavalla, tervetuloa laitepilatestunnille! Jos olet käynyt mattotunneilla, laitepilates tuo harjoitukseesi aivan uuden tason ja paljon uutta, kiinnostavaa opittavaa, mutta: laitepilates sopii aivan kaikille lähtötasosta riippumatta eikä sinulla tarvitse olla mattopilateskokemusta ennestään. Laitepilates kehittää kehosi voimaa, liikkuvuutta ja motoriikkaa.

Pilates menetelmän kehittäjä Joseph Pilates suunnitteli erilaisia laitteita menetelmänsä harjoittamiseen mattoharjoittelun lisäksi. Useimmat näistä laitteista perustuvat jousivastuksen säätelyyn, jolloin jousivastusta käyttämällä keho vahvistuu monipuolisesti ja liikkuvuus lisääntyy dynaamisten liikkeiden avulla. Myös muut laitteet Proudissa, kuten pilatestuoli (Chair), cadillac ja high chair perustuvat suurelta osin jousien säätelyyn, mikä lisää harjoituksen vaativuutta ja kehittää kokonaisvaltaista kehonhallintaa. Proud Pilates -studiolla harjoittelet Pilates Scandinavian reformereilla, cadillacilla, wundachairilla ja ladder barrelilla sekä Legacyn Electric high chairilla ja baby barrelilla sekä Contrology ped-o-pull'illa ja pienvälineillä.

Laitepilatestunnit

Ennen perustason tunneille tuloa tule mukaan yksityisintroon (55min.) tai ryhmäintroon (55-75min.), jossa tutustut reformerin säätöihin ja opit perusliikkeet. Saatat hikoilla (kyllä, pilatestunnilla yleensä hikoilee!), mutta olosi on taivaallinen harjoituksen jälkeen - sen lupaamme! Pidämme introja säännöllisesti. Voit siis kysyä myös yksityisintroa itsellesi tai tule kaverin kanssa!

HUOM - Koska reformerit on päällystetty nahalla, pyydämme ystävällisesti, että et käytä mitään, missä on jotakin terävää (korut, vetoketjut jne.) - jätä siis suuret timanttisormukset kotiin. Tämä tekee harjoituksestasi myös mukavamman!

Jos olet epävarma tasostasi, ota meihin yhteyttä!

PERUSTASO / FOUNDATION

Opi pilateksen alkeet.

Älä kuitenkaan anna nimen hämätä, tälläkin tunnilla saat haastaa kehoasi.

Kyse on syvien yhteyksien löytämisestä lihaksiisi ja kehon hallinnan opettelemisesta valmistaaksesi itseäsi nopeampaan ja rankempaan työhön tulevilla tunneilla.

EDELLYTYKSET

Sopii aloittelijoille, mutta avoin kaikille.

Jos sinulla on vakavia vammoja tai olet raskaana/äskettäin synnyttänyt, tule ensin yksityistunnille.

Samoin, jos olet aivan uusi pilateksen parissa ja olet hieman hermostunut tai epävarma siitä, mitä odottaa, suosittelemme, että tulet ainakin kerran yksityistunnille, jotta voit tutustua laitteiseen ja perusliikkeisiin rauhassa opettajan kanssa.

KESKITASO / INTERMEDIATE

Vie harjoittelusi seuraavalle tasolle.

Lisäämme ohjelmistoosi uusia ja haastavampia liikkeitä käyttämällä jo opittuja perusharjoituksia.

Opit työskentelemään itsenäisemmin ja opit haastamaan itseäsi enemmän nyt, kun ymmärrät paremmin kehoasi.

Hikipyyhe mukaan!

EDELLYTYKSET

Jos olet uusi reformerin käyttäjä, vaaditaan vähintään 5-10 'Perustason" tuntia.

Tunti sopii sinulle, jos sinulla on aikaisempaa keskitason kokemusta.

Raskaana olevat asiakkaat: ota meihin yhteyttä ennen varauksen tekemistä.

EDISTYNEET / ADVANCED

Vauhtia, voimaa, hallintaa, hikoilua!

Olet harjoitellut kovasti jo jonkin aikaa ja haluat viedä harjoittelusi seuraavalle tasolle.

Älä pelkää, ole utelias!

Tällä tunnilla otetaan kaikki tärkeät perus- ja keskitason harjoitukset ja lisätään joitain haastavimmista (ja palkitsevimmista!) liikkeistä.

Hikipyyhe ja vesi tulevat tarpeeseen!

EDELLYTYKSET

Keskustele opettajasi kanssa ennen kuin varaat tunnin.

Jos olet epävarma (tai olet vieraileva opiskelija tai opettaja ulkomailta), ota meihin yhteyttä!

AVOIN TASO / OPEN LEVEL

Kuten luokan nimestä voi päätellä - tämä taso on avoin kaikille.

Siitä huolimatta - sinulla pitäisi olla vähintään yksi yksityistunti tai muutama "Perustason" tunti, jotta olet ainakin perehtynyt reformer-työskentelyyn.

Tunnilla käydään läpi perusharjoitussarja sekä joitain lisäliikkeitä, mutta muokkauksille on runsaasti tilaa. 

EDELLYTYKSET

Vähintään yksi yksityinen reformer-tunti tai tarpeeksi 'Perustason' tunteja, jotta olet jo hieman perehtynyt reformeriin.

JUMPBOARD-TUNTI

Hyppää, hikoile, hymyile, löydä sisäinen lapsesi!

Vaikka jumpboard on hauskaa, tämä tunti on haaste lihaksille ja vaatii yllättävän paljon koko vartalon hallintaa kuten myös aerobista kuntoa.

Hikipyyhe ja vesipullo mukaan!

EDELLYTYKSET

Tämä tunti on avoin kaikille tasoille, mutta sinulla olisi pitänyt olla vähintään yksi yksityistunti tai muutama "Perustason" tunti, jotta olet ainakin perehtynyt reformer-työskentelyyn.

Tunti ei sovellu raskaana oleville/äskettäin synnyttäneille asiakkaille tai niille, joilla on vakavia/äskettäin sattuneita nilkka-, polvi- tai lonkkavammoja.

Tunnilla käydään läpi perusharjoitussarjaa hyppysarjojen lisäksi sekä joitain lisäliikkeitä, joihin voit osallistua, jos tunnet olosi erityisen hyväksi!

RASKAUSAJAN LAITEPILATES - RASKAANA tai JÄLKEEN SYNNYTYKSEN

Nämä tunnit on räätälöity erityisesti kasvavalle, raskaana olevalle keholle tai juuri synnyttäneelle, jotta voit pysyä mahdollisimman vahvana koko raskauden ajan ja valmistautua synnytykseen tai lähteä taas liikkumaan synnytyksen jälkeen. Tarjoamme tällä hetkellä vain yksityistunteja raskaana oleville tai juuri synnyttäneille. Ota siis yhteyttä meihin ja sovitaan ensimmäinen yksäri!

Tunti on avoin taso, ja sen aikana annetaan monia vaihtoehtoja, joiden avulla voit haastaa itsesi ja kehosi turvallisesti niin paljon tai vähän kuin haluat.

EDELLYTYKSET

Jos olet täysin uusi Pilates-harjoittelija tai sinulla on synnytystä edeltäviä erityisvaivoja tai olemassa olevia vammoja, lähetä meille ensin sähköpostia, niin kerromme sinulle, mikä olisi paras harjoitustapa.

YKSITYISTUNTI

Tämä on sinun tuntisi, jossa opettaja keskittyy vain sinuun.

Ehkä tämä on ensimmäinen kertasi ja haluat tietää, mistä pilateksesta on kyse? Vai haluatko vain omistaa tunnin itsellesi ja saada täysin henkilökohtaista palvelua? Ehkä sinulla on vamma tai olet toipumassa leikkauksesta ja tarvitset ohjausta siirtyäksesi uuteen harjoitusrutiiniin?

Yksityiset laitetunnit koostuvat 55 minuutista tehokkaasta harjoittelusta opettajan kanssa käyttämällä cadillacin, wundatuolin, reformerin ja pienvälineiden yhdistelmää.

Yksityistunti on äärettömän tehokas tapa pitää huolta itsestäsi. Opettaja tsemppaa ja haastaa sinua juuri sopivasti, jotta saat tunnista ja kehostasi kaiken irti! 

Edellytyksiä sinänsä ei ole - mutta jos sinulla on hyvin erityisiä tarpeita - ota yhteyttä etukäteen, jotta voimme löytää sinulle sopivimman opettajan.

DUO-tunti

Tule ystävän tai kumppanisi kanssa!

Duotunnit ovat samanlainen käsite kuin yksityistunti - paitsi, että saat tehdä sen ystävän/kolleegan/kumppanin kanssa.

Saamasi palvelu on edelleen ohjeellista ja henkilökohtaista – mutta lisäetuna on mahdollisuus lähettää tekstiviesti toiselle seuraavana päivänä ja vertailla, kuinka paljon lihasryhmiäsi sattuu kaveriisi verrattuna!